Beenruimte

Beenruimte tijdens je vliegreis: zo regel je dat 


Het is hoog tijd voor een last-minute naar de zon.
 

Dat herfstweer, daar wordt immers bijna niemand vrolijk van ;) maar als lange vrouw is met het vliegtuig gaan lang niet altijd je favoriete optie. Wist je dat beenruimte aan boord de #1 ergernis van vliegreizigers is?

Je midweekje Ibiza is helaas toch echt het beste bereikbaar met het vliegtuig. Daarom maken we het je gemakkelijk. LongLady heeft voor je uitgezocht bij welke airlines je in economy class de meeste beenruimte hebt zodat je nog makkelijker comfortabel naar de zon kunt.

Het zal je niet verbazen dat de drie goedkoopste bekende airlines het minst comfortabel zijn om mee te vliegen. Transavia, Easyjet en (verrassing) Ryanair bieden slechts 74 centimeter beenruimte. Ter illustratie: ik als schrijfster van dit stukje ben 1.85 meter lang. Mijn bovenbeen, vanaf mijn heup gemeten, is zo'n 60 centimeter lang als ik mijn been niet strek. Dat lijkt veel, maar de helling van de stoel voor je (die nooit helemaal recht staat) neemt ook een paar centimeter in. Dan is er nog een vakje met vliegtuigreclame/kotszakjes/veiligheidslectuur en je bent alweer een centimeter verder. Kortom: 74 centimeter, overigens gemeten vanaf de rugleuning, is erg weinig.

Betere opties om als lange vrouw te vliegen met genoeg beenruimte zijn British Airways (79 centimeter), AerLingus (81 centimeter) en Iberia (82 centimeter). KLM biedt naar eigen zeggen 79 centimeter, maar oudere gegevens van het door de blauwe vliegtuigmaatschappij overgenomen Air France beloven passagiers maar liefst 86 centimeter beenruimte. Er zijn een heleboel opties om extra ruimte bij te boeken- de cijfers in dit stukje zijn dan ook gemiddeld genomen.
KLM wilde helaas niet reageren op onze vraag of wij lange vrouwen nu massaal KLM moesten gaan vliegen :)

Mocht je geen risico willen lopen, dan zijn de andere twee maatschappijen met 86cm ruimte goede opties, afhankelijk van waar je reis naartoe gaat. AirCanada en Lufthansa bieden die beenruimte allebei. Voor dames die diep in de buidel willen tasten biedt Lufthansa wederom de meeste ruimte. Eersteklas vliegreizigers genieten bij de Duitse luchtvaartmaatschappij maar liefst 234 centimeter beenruimte.

Overzicht beenruimte per luchtvaartmaatschappij.

Deze post is geplaatst in Lang zijn op .

Opmerkingen

  • Monique
    .
    Ik ben zelf 1.89m en vind reizen erg leuk. Natuulijk moet ik in de vliegtuig zitten. Dit jaar heb ik in 3 verschillende vliegtuigen gezeten. Naar Griekenland vloog ik met Transavia, ik zat wel goed en beenruimte was bij mij net goed. Naar Thailand was ik nogal benieuwd of ik voor meer dan 10uren in de vliegtuig SwissAir zou goed zitten. Het bleek dat ik daar heerlijk zat. Beenruimte tussen de stoel bleek ong 5cm over. En pas geleden vloog ik met WizzAir naar Polen. Ook zij hebben een fijne zitplaatsen. Tip: kies altijd een stoel aan de wandelgang ipv midden of bij de raam. Dan heb je meer beenruimte als je een momentje hebt om je been uit te steken. Ik regel nooit extra beenruimte als ik toch extra moet voor betalen. Ik mag laatste jaren niet bij nooddeur zitten omdat ik doof ben en als er wat is met vliegtuig moet ik nooddeur snel kunne open maken en communicatie moet snel zijn. Dat begrijp ik wel.
  • Ina Dallinga
    .
    Ik weet niet of de mogelijkheid nog bestaat, maar vroeger kon je als lid van de Klub van Lange Mensen bij de KLM vliegen met extra beenruimte.

Laat een reactie achter