Definieert uiterlijk je persoonlijkheid?

Een verklaring af te leggen dat uiterlijk je persoonlijkheid definieert zou veel te simplistisch zijn.

 

Immers, als dat waar was, zouden alle lange mensen hetzelfde zijn toch? Evenals korte mensen. En toch... Ik kan het niet helpen te denken dat het toch echt sommmige eigenschappen van je personage vormt... Hier volgt waarom.

• Vanaf een jonge leeftijd ben je gewend om allerlei benamingen ongewenst te ontvangen zoals Giraf en Paling of Lantaarnpaal. Tevens worden je vaak vragen gesteld en in alle eerlijkheid echt achterlijke vragen zoals “Hoe is het weer daarboven” of “Wat krijg jij te eten van je ouders”. Of je het nu leuk vindt of niet uiteindelijk raak je gewend aan een onderwerp van spot... en leer je om er geen kennis van te nemen. Of, laten we zeggen, je ontwikkelt een dikke huid – en dat is niet noodzakelijk een slechte zaak ! Steeds minder gevoelig worden voor opmerkingen over je uiterlijk maakt dat je meer kans hebt om geen problemen te hebben met het naast je neer leggen van kritiek als een volwassene. Voordeel? Zekers!

• Als gevolg hiervan kon je een hoog (of normaal) gevoel van eigenwaarde (+) cq een laag gevoel van eigenwaarde (zeker een -) ontwikkelen. Welke weg je kiest hangt meestal af van hoe je bent opgevoed, in plaats van je eigen keuze. Als je ouders je hebben verteld “Lang is mooi en wees er trots op” dan kan het zijn dat je als een succesvol super model eindigt of als een basketbal ster. En het tegenovergestelde kan ook, namelijk dat je leeft in je eigen wereld en het gevoel hebt dat je niet anders verdient dan dat je slecht of niet positief behandeld wordt. En dat alleen omdat je langer bent dan de anderen. Voordeel? Hmmmm…. Hangt af van welke weg je zelf kiest.

• Als vrouw kan dit je relaties met mannen verstoren. Leuke of mooie jongens vallen je niet op, ook al voldoen ze aan al jouw eisen, puur en alleen omdat ze niet lang zijn? Je bent geneigd willekeurige relaties aan te gaan alleen omdat hij zo lang is, langer als jijzelf! Voordeel? Nope.

• Je wordt creatiever. Je moet leren omgaan met een leven dat is ontworpen voor mensen die standaard zijn. Zo pas je je woonomgeving, gebruiksvoorwerpen, kledingstijl, vrijwel alles om je heen aan vanwege je lengte. Je kunt een kledinglabel beginnen (zoals LongLady) – een onbetwistbare niche op de markt. Of ben je slim genoeg om producten te ontwerpen gericht op lange mensen, dan zou dit een succesvol bedrijf kunnen worden. Werk je binnen een mannenbedrijf dan hoef je je als lange vrouw minder te bewijzen dan een kleine vrouw. Want je bent wel iemand die binnenkomt in de vergaderzaal gezien je vertoning. Voordeel? Zeker! Het lijkt erop dat lang zijn zeker de manier waarop je in het leven staat beïnvloed, meestal op een positieve manier. En die linkt naar een ander onderwerp voor discussie: wat zijn de voordelen van lang zijn?

Zie hiervoor de andere blogpost "De leuke voordelen van langzijn"

Deze post is geplaatst in Lang zijn op .

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter