Jeans: van sporty tot business!Je kent het waarschijnlijk wel, je hebt een jeans in je kast hangen die je maar moeilijk kan combineren. Ik help je vandaag met het samenstellen van verschillende looks. Jeans zijn er te vinden in diverse kleuren, wassingen en bewerkingen. Ze worden vaak gezien als casual kleding, maar je kunt ze ook prima aan naar een zakelijke gelegenheid. Ik vertel je hoe!

Ken de basic jeans

Laten we beginnen met de verschillende kleuren jeans die er te vinden zijn. Met deze basics zit je nooit fout in je kledingkast! Ze zijn eindeloos te combineren met andere key-items, denk aan een frisse top of een fijne blouse!

Blauw 

Als je indigoblauw hoort, dan denk je aan die perfecte blauwe jeans. Welke gelegenheid je ook hebt, met de juiste accessoires kun je deze blauwe jeans echt rocken. Heb je een tuinfeest? Ga dan voor een jeans met sneakers, gecombineerd met een gekleurde top en spijkerjasje. Zo ben je goed voorbereid op een koud briesje! 

Jeans: van sporty tot business!  

Zwart

Een zwarte jeans mag niet ontbreken in je kledingkast. Het is de meest veelzijdige jeans die je in de kast kan hebben. Met zwart kan je gaan voor chique, stoer of sporty. Met diverse tops en schoenen creëer jij de verschillende looks. 

 

Wit 

Iedereen kent het fijne moment dat je de witte jeans weer uit de kast kan halen. In het voorjaar geeft deze extra frisheid aan je outfit. Daarnaast kan je met een witte jeans een outfit zowel sportief als zakelijk maken. Combineer deze met een gestreepte top en je zit nooit fout!

Grijs

Een grijze jeans is een goed alternatief als zwart niet helemaal jouw kleur is. Met een grijze jeans kun je eenvoudig speelse looks creëren. De grijze jeans worden steeds geliefder en dat is niet zo gek, want hij oogt net iets chiquer dan een blauwe.Ga voor iets stoerders?

De soort wassing zegt iets over het uiterlijk van de jeans. Door wassingen kan de jeans een gedragen, versleten of verwassen look krijgen. Hierdoor wordt een jeans vaak net iets stoerder!

Stone-wassing 

Bij een stone-wassing wordt de jeans gewassen met puimstenen van allemaal hetzelfde formaat. Deze stenen zorgen voor het waseffect op de jeans. Hoe grover de kiezel, hoe beter het waseffect zichtbaar is. Deze wassing zorgt ervoor dat je benen optisch korter lijken.  

Rinse-wassing

Rinse-wassing is de rustigere variant van stone-wassing. Doordat tijdens het wastraject de jeans kort worden gespoeld met gladde puimstenen, blijft de jeans zijn donkere kleur behouden. Hoe donkerder de jeans, hoe eenvoudiger hij te combineren is met andere kledingstukken.  

Acid-wassing

Een acid-wassing heeft bijna hetzelfde wastraject als stone-wassing, alleen worden er bij acid-wassing ook nog chemicaliën aan toegevoegd. Hierdoor krijgt de jeans een ruigere uitstraling met gebleekte finisch. Dit zorgt ervoor dat je benen optisch smaller lijken. Deze jeans kan goed gedragen worden met een opvallende riem en een blouse.  

Used-wassing

De naam zegt het al, de jeans ziet eruit alsof hij al gedragen is. Door het zandstralen en het bleken van de jeans op bepaalde delen, komen er slijtplekken in het denim. Deze jeans zijn in de zomer erg leuk! Sla de broekspijp om, combineer hem met een toffe sneaker en een vrolijke top en je bent klaar voor de zomer!  

Of ga je liever voor een neutrale jeans?

Jeans kunnen ook een rustigere uitstraling hebben, dit is natuurlijk afhankelijk van de soort wassing. Wil je graag een blauwe jeans, maar waren de bovenstaande varianten toch iets te gewaagd? Ga dan voor één van de jeans uit deze selectie!

Bleached-wassing

De term bleached-wassing vraagt waarschijnlijk niet om veel uitleg. De jeans wordt door middel van bleek zo licht mogelijk gemaakt. Hierdoor is deze jeans een fantastische broek voor in de zomer. Wil je voor een zakelijke outfit gaan? Dan is deze jeans daar perfect voor. Rol de broekspijp een stukje op, draag een nette hak en combineer hem met een fris colbertje. Hierdoor creëer je een zakelijke look die ook nog eens comfortabel zit! 

Garment DYE

Wil je liever een jeans zonder allemaal effecten? Dan is een Garment DYE jeans perfect! Deze jeans wordt compleet gewassen met een kleurpigment. Hierdoor bestaat de jeans altijd uit één kleur. Doordat de jeans uit één kleur bestaat, oogt hij al een stuk zakelijker dan de overige wassingen. 

Marble effect

Het marble effect is eenvoudig te herkennen aan de streepjes op de jeans. Deze worden gecreëerd door handmatig tie-wraps vast te zetten. Doordat de jeans op dat punt gevouwen is, kan de verf er niet bij komen. Dit is één van de meest voorkomende jeanssoorten en gaat goed samen met verschillende looks. 

 

Welke bewerking zijn er?

En zijn verschillende soorten bewerkingen; deze vindt plaats ná de wassing. Deze zijn vaak opvallender dan een wassing.

Destroy/damaging

Destroy/damaging jeans hebben de meest extreme look, hierbij lijkt het net alsof de jeans al versleten zijn. Door middel van een slijpsteen of een kleine slijptol worden de versleten plekken gemaakt. Deze plekken worden vaak alleen maar gemaakt op de plekken waar een jeans ook altijd het hardste slijt. Afhankelijk van je beroep en de etiquette bij het bedrijf kun je deze combineren met een nette pump en een blouse. Durf je dit niet aan? Dan kun je deze in je vrije tijd altijd combineren met een effen shirt of houthakkersoverhemd.

Coated

Coated jeans kom je steeds vaker tegen. Niet zo gek, want ze zitten fantastisch en geven een verrassend effect aan je outfit. Doordat er een coating over de jeans heen gaat, lijkt het alsof je een lederen broek draagt. Je kan met een gecoate jeans een sexy, stoere of klassieke look creëren. De broek gaat heel goed samen met een paar goede pumps of stoere booties.

Opmerkingen

    Er zijn nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter