Wat vind jij? Wel of geen hakken dragen.

 • Geplaatst op
 • 0
Wat vind jij? Wel of geen hakken dragen.

Hakken. Als lange vrouw hou je ervan of je haat ze...... er zit weinig tussenin. Wel of niet?

Hakken dragen met jouw lengte? Deze vrouwen vertellen waarom wel/niet. 

We ondervroegen lange dames over de redenen om wel of geen hakken te dragen.


Karin (17) is 1.88 en draagt wel gewoon hakken. 'Ik heb schoenmaat 44 en draag toch hakken van 5 tot 10 centimeter. Hogere hakken onder jurkjes en lagere hakken, dus laarsjes bijvoorbeeld onder een lange broek. De hoge hakken zijn pumps, die draag ik op feestjes of gelegenheden waar de dresscode wat netter is. Eigenlijk heb ik als lange vrouw altijd erg het gevoel dat ik wat lomp en intimiderend ben, maar bij mijn vriend heb ik daar geen last van. Hij is 2.05 meter lang, daar ben ik heel blij mee. Hij vindt het dan ook niet erg als ik hakken draag. Hij vindt het zelfs mooi, omdat ik me er goed in voel en dat ook uitstraal. Ik voel me mooi als ik hakken draag. Ondanks dat ik al lang ben vind ik het wel fijn om nog langer te zijn. Het geeft zelfvertrouwen.'

 

Ook Hilde krijgt soms weleens reacties als 'Je hoeft toch geen hakken te dragen? Je bent al zo lang,' of 'Jeetje, zo ben je nog langer,' maar laat zich daar niet door tegenhouden. 'Ze zijn vervelend, maar iedereen moet doen waar ze zich prettig bij voelt en zich niet laten beinvloeden door mensen die denken dat ze wat te zeggen hebben over de kledingstijl van anderen.' Een prachtig motto natuurlijk, alleen is niet iedereen het daarmee eens.

 

Zoals Debbie. 'Ik draag geen hakken. Ik vind het zó mooi, maar voel me er niet prettig bij om boven iedereen uit te torenen. Ik val niet zo graag op, met hakken aan ben ik echt een bezienswaardigheid.'

Er is ook een middenweg: Erna is 1.87 en draagt af en toe wel hakken. 'Ik vind een laarsje met een hak gewoon veel mooier staan onder een skinny jeans dan platte laarzen. Ik moet er wel bij zeggen dat ik ze sinds 2 jaar pas draag.... ik vind het altijd wel een drempel als ik ze na een periode van sneakers en platte sandaaltjes weer aantrek. Dan is het toch weer wennen om een stuk langer te zijn. Ik heb gelukkig nooit nare opmerkingen gehad.'

Wat vind jij? Wel of geen hakken? En onder welke outfit zou je ze het liefst dragen? Laat het ons weten! 

 

Reacties

 1. Willemien Jager-van Tintelen Willemien Jager-van Tintelen

  Leg mij nou eens uit waarom een man langer dan een vrouw moet zijn? Is dat In ons moderne westen niet een beetje ouderwets? Je zou bijna gaan denken dat de lengte van iemand bepaalt welke hakken je mag dragen ook dat vind ik een beetje gek. Voel je vrij en doe wat bij je past. Of je nou klein of groot, dik of dun bent - wees blij met jezelf. Denk je nou echt dat er alleen naar je gekeken wordt omdat je zo lang bent? Of zou het kunnen zijn dat anderen je vooral mooi vinden. En die hakken? Als je lang bent word je door het dragen van platte schoenen echt niet kleiner en wel misschien minder elegant!

 2. Nellie Nellie

  Ik draag gewoon een hakje bij een mooie jurk of een skinny broek. Ik ben 1.88, ben 57 jaar. Zo'n dertig jaar geleden droeg ik echte “palen”, tegenwoordig heb ik een schoen of laarsje met zo'n 5 of 6 centimeter hakje. En natuurlijk krijg je reacties van veel mensen, maar ik ben toch lang en dan maakt het voor mij niet meer uit of ik dan nog iets langer ben met een hakje.

 3. wilma de Jong wilma de Jong

  Als je uitgezakte voeten krijgt of enorme pijn in je rug, dan hoef je die hakken niet. Wat is mooi?? Comfort is wat telt.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden