Styling tips voor jou om als lange vrouw kleiner te ogen

Ik ben nu eenmaal lang (1.89m) en ik draag ook heel vaak schoenen of laarzen met een beste hak. Dat vind ik nu eenmaal mooi en vrouwelijk. En van platte schoenen word ik echt niet korter.

Maar om toch niet als een lange lijs te lijken pas ik de volgende trucjes toe om kleiner te ogen:

Schoenen met enkelbandjes:
Een horizontaal enkelbandje breekt je been in twee.

Color Blocking:
Eenzelfde kleur versmalt en verlengt. Breek daarom visueel je lichaam in twee door verschillende kleurvlakken te dragen. Je kan een monochrome outfit ook breken door een felgekleurde riem.

Schoenen met rondere tip:
Schoenen met een puntige tip gaan je benen (en voeten) langer doen lijken dus je kiest beter voor schoenen met een rondere tip.

Opgerolde broek:
Een opgerolde broek op enkellengte is niet alleen mooi en modieus, ze heeft hetzelfde effect als schoenen met enkelbandjes. Het maakt je benen korter. Bovendien neemt het meteen je angst voor te korte broeken weg :) want alleen een niet opgerolde broek die te kort is ziet eruit als hoog water.

Volume in je haar:
Lang sluik haar doet je opnieuw groter lijken doordat je hiermee een verticale lijn creëert. Een kortere coupe of een kapsel met veel volume is daarom beter. Denk in de breedte is de boodschap.

Broeken op je heupen dragen:
Boyfriend jeans zijn heel hip en ze staan ons lange vrouwen gewoon top. Tevens zorgen ze ervoor dat je benen wat korter lijken en meer in verhouding is met je bovenlichaam.

Grote prints:
Zij doen je ook kleiner lijken. Laagjes: Verschillende horizontale lijnen in je outfit kunnen je kleiner doen lijken. Draag bijvoorbeeld hoge laarzen in andere kleur dan je panty’s. Bv. Bruine laarzen over zwarte panty’s, zo lijken je benen opnieuw korter.

Speel met breedte: 
Bijvoorbeeld een een A-lijn rok of jurk met een wat strakkere top of shirt. Of precies andersom, een skinny jeans met een wijd shirt of bijvoorbeeld een bovenstuk met franjes, ook nog eens heel trendy dit seizoen.

Opmerkingen

  • Willemien
    .
    Leuke tips! Ik vraag me alleen af waarom ik korter zou willen lijken? Ik ben trots op wie ik ben - met alles er op en er aan!

Laat een reactie achter