Direkt zum Inhalt

Welkom op onze website speciaal voor lange vrouwen !

Tips om pilling te voorkomen of te verwijderen

Tips om pilling te voorkomen of te verwijderen

Maar na een paar keer dragen, ontstaan er van die vervelende kleine bolletjes op je trui. Je nieuwe favoriet is gaan pillen! Wij leggen je uit hoe pilling ontstaat, maar belangrijker nog; hoe je er vanaf komt! 

We willen eerst een misverstand uit de wereld helpen. Pilling heeft niets te maken met prijs of kwaliteit en is simpelweg een onontkoombare eigenschap van vele soorten wol. Zelfs de meest exclusieve truien zijn niet immuun voor pilling, want ieder draag- en wasmoment zorgt voor wrijving en wrijving is de grootste oorzaak van pilling. Iedere stof heeft zijn voor- en nadelen en over het algemeen geldt: hoe wolliger of hariger de stof, hoe korter de vezel, hoe meer kans op pilling. Truitjes van gebreide viscose stof gaan pillen maar ook grof gebreide kledingstukken. De grove en los gebreide kledingstukken lopen wel meer risico om te gaan pillen dan zwaardere breisels waar de breisteken dichter op elkaar liggen. Als liefhebber van viscose gebreide truitjes en grof gebreide truien en vesten, snappen wij dat je deze niet links kunt laten liggen. Wij delen dan ook met liefde onze tips & tricks om pilling te voorkomen én te verwijderen.

 

PILLING VERWIJDEREN

1. Trek nooit aan de pilling bolletjes. Dit zorgt alleen maar voor meer onnodig beschadigen.
2. Gebruik nooit een wegwerp scheermes om pillen eraf te scheren. Ook hiermee is de kans groot dat je je kledingstuk beschadigt.
3. Gebruik een sweater kam, puimsteen of kledingborstel om garens in optimale conditie te houden. En lichte pilling te verwijderen.
4. Gebruik altijd een professionele pluizentondeuse. Bekijk onderstaande video over hoe je deze dient te gebruiken.

 

 

PILLING VOORKOMEN

5. Geef 24 uur rust tussen draagbeurten door. Vezels die uitgerekt of beschadigd zijn tijdens het dragen krijgen dan de kans om op natuurlijke wijze te ‘herstellen’.
6. Was altijd volgens de was instructies op het label. Ze zitten er niet voor niks.
7. Gebruik altijd een waszakje om schuring tijdens het wassen te voorkomen.
8. Gebruik een handstomer om wasbeurten uit te stellen. Stomen is tevens een ‘veilige’ manier van reinigen.
9. Berg je wollen kledingstukken gevouwen op in de kast. Zorg er daarbij ook voor dat het kledingstuk genoeg ruimte heeft.
10. Gebruik een speciaal wasmiddel voor wol en andere delicate stoffen. Speciaal ontwikkeld om de vezels in perfecte conditie te houden.

 

Lees hier alle blogs -->

Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar